چگونه پارچه ها را اتو کنیم؟
شاید همین الان نیاز داشته باشید که بعضی از لباس های خود را اتو کنید. اتو کشیدن یک پروسه صاف کردن می باشد. گاهی اوقات تغییر بسیار زیادی را در لباس شما ایجاد می کند. برای اتو کشیدن به لوازمی نیاز دارید. پارچه های متفاوت معمولاً به تکنیک های مختلفی از اتو کشیدن نیاز دارند. به همین دلیل زمانی که شروع به اتو کشیدن می کنید، باید شلوار ، تیشرت و پیراهن و دامن را به طرز مختلف اتو بکشید. زیرا همه این ها به طور یکسان اتو نمی شوند.
هنگام استفاده از اتو نیز باید کاملاً موارد امنیتی را رعایت کنید. در موارد نادری ممکن است که اتو باعث آسیب دیدگی و جراحت هایی مثل سوختگی شود؛ پس مراقب باشید و متن زیر را با دقت مطالعه کنید.
بخش 1: اتوی پارچه های مختلف
1-تجهیزات مورد نیاز را آماده کنید. تا زمانی که اتو داغ می شود باید لوازم مورد نیاز دیگر را قبل از اتو کشیدن آماده کنید. البته از آن جایی که زمان زیادی ندارید، بهتر است که از قبل آن ها را فراهم کرده باشید و بعد اتو را روشن کنید. زیرا بیشتر وقت ها اصلاً نیاز به یک اتوی خیلی داغ نیست.
- برای شروع کار نیاز به یک تخته یا میز اتو دارید که بزرگ باشد و سطح کاملاً صاف و یکدستی داشته باشد تا بتوانید لباس را روی آن پهن کنید.
- همچنین به یک پارچه و یا لباس قدیمی تر نیاز دارید تا روی میز اتو بیندازید.
2-لباس ها را بر اساس جنس پارچه ای که دارند، دسته بندی کنید. پارچه های مختلف نیاز به نوع متفاوتی از اتو کشیدن دارند. بنابراین باید آن ها را دسته بندی کنید. اتو کشیدن لباس های نخی و کتان باید متفاوت از لباس های ابریشمی باشد.
- بعضی از لباس ها هستند که باید از پایین ترین درجه حرارت برای اتو کشیدن آن ها استفاده شود. ابریشم ، ریون, استات و پارچه های پشمی باید با حرارت پایین اتو زده شوند.
- برای ریون و ابریشم باید لباس ها را برعکس کنید و آن ها را از داخل اتو بزنید. برای لباس های پشمی باید کمی رطوبت به لباس ها اضافه کنید و بعد اتو بکشید.
- درجه حرارت متوسط برای پارچه های پلاستیکی مناسب است و دمای بالا برای لباس های کتان استفاده می شود. البته در هر دو باید از رطوبت استفاده کنید.
3-بررسی کنید که اتوی شما روشن و آماده به کار باشد. اتوها معمولاً از راه های مختلفی آمادگی خود را نشان می دهند. گاهی اوقات چراغ خاموش و روشن در آن ها آمادگی را نشان می دهد و یا یک آیکون روی آن ها نمایش می دهد که آیا اتو آماده به کار است یا نه. تا زمانی که اتو آماده به کار شود، صبر کنید. اگر هنوز مطمئن نیستید که اتوی شما آماده است یا نه، بهتر است که دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید.
4-اگر لباس های پشمی و یا توری را اتو می کشید، حتماً آن ها را مرطوب کنید.
- این پارچه ها ظریف هستند. بنابراین نباید با اتو تماس مستقیم داشته باشند. پارچه های توری و پشمی را نباید مستقیم اتو کرد. پس حتماً از پارچه مرطوب هنگام اتو کشیدن آن ها استفاده کنید.
- این پارچه ها حتماً باید به اندازه کافی رطوبت داشته باشند اما نباید خیس باشند. اگر در مورد جنس پارچه مطمئن نیستید، حتما روی برچسب آن را مطالعه کنید که به شما می گوید از چه چیزی ساخته شده است.
5-اگر پارچه های پلاستیکی و یا کتان را اتو می کنید، از مرطوب بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. پلاستیک و کتان را نباید خشک اتو کرد. پس مطمئن شوید که آن ها به اندازه کافی رطوبت دارند.
- قبل از این که این لباس ها به اندازه کافی خشک شوند، باید آن ها را از لباسشویی دربیاورید
- همچنین اگر کاملاً خشک شدند، کمی با بطری به آن ها آب اسپری کنید تا رطوبت بگیرند.
6-پارچه های بیش از حد نازک را برعکس کنید و بعد اتو کنید. بعضی از پارچه ها بیش از حد ظریف و نازک هستند. برای اتو کردنشان؛ باید آن ها را برعکس کرده و از داخل اتو کنید. زیرا ممکن است سطح آن ها آسیب ببیند و دچار سوختگی شود.
- پارچه های مخمل، کبریتی، ریون، ساتن و ابریشم از این جنس هستند.
بخش 2: اتو کردن دسته بندی های مختلف لباس
1-پیراهن های مردانه و تیشرت ها را از قسمت یقه اتو کنید. زمانی که تیشرت را اتو می کنید، باید از یقه شروع کنید. برای یقه نیز باید از وسط یقه کار را شروع کنید و کم کم به سمت گوشه ها بروید. سپس دوباره به سمت وسط یقه برگردید و کمکم پایین بیایید. نصف تیشرت را از پهنا روی تخته اتو قرار دهید و بعد از کامل شدن، نصف دیگر را اتو کنید.
2-شلوار ها را از کمر تا پایین اتو کنید. اگر می خواهید شلوار اتو کنید و شلوار شما جیب دارد، کاملا جیب ها را داخل بدهید و از قسمت جیب شروع به اتو کردن کنید. اگر جیب ندارد، می توانید مثل همیشه از کمر شروع به اتو کردن کنید.
- کل قسمت کمر شلوار را روی تخته اتو قرار داده و کامل اتو بکشید و کم کم به سمت جیب ها بروید. سپس یکی از پاچه های شلوار را روی تخته اتو قرار دهید. هیچ کدام از قسمت های شلوار را تا نزنید.
3- دامن و پیراهن را نیز از قسمت بالا شروع به اتو کشیدن، کنید. برای پیراهن باید از بالای آستین و یقه شروع کنید و کم کم به سمت پایین بیایید. در واقع اتو کردن پیراهن شبیه به تیشرت می باشد اما برای دامن نیز باید از بالا به سمت پایین حرکت کنید و مثل شلوار عمل کنید و اطراف آیتم هایی مثل دکمه را به خوبی اتو بزنید. مراقب باشید. زیرا بعضی از دکمه ها بیش از حد ظریف هستند و ممکن است با اتو آسیب ببیند.
بخش 3: رعایت نکات امنیتی
1-اتو را دور از دسترس کودکان نگه دارید. اتو بسیار داغ است و می تواند باعث آسیب جدی به کودکان شود. اتو کشیدن اصلاً کاری نیست که بچه های کوچک بخواهند آن را انجام دهند. پس همیشه باید آن ها را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
2-اجازه دهید که اتو حداقل ده دقیقه قبل از جمع کردن ، خنک شود. اتو به شدت داغ می شود. گاهی اوقات ممکن است این داغی در طولانی مدت باعث آتش سوزی هم بشود. زمانی که کارتان با اتو تمام شد، حتماً آن را خاموش کنید. حداقل ۱۰ دقیقه قبل از جمع کردن اتو صبر کنید تا کمی خنک شود.
3 – اتویی را خریداری کنید که موارد امنیتی در آن رعایت شده باشد. از آن جایی که اتو خطرناک است، بنابراین باید اتویی را خریداری کنید که ویژگی های امنیتی در آن رعایت شده باشد تا از مشکلات بعدی جلوگیری کند. اتو هایی که سیم آن ها مشکل دارند، می توانند باعث ایجاد خطرهای زیادی شوند.
- اگر زمانی که در حال کار کردن با اتو هستید و شخصی اتو را از پریز بکشد، احتمال آتش سوزی وجود خواهد داشت. یکی از ویژگی های مهم این است که اتو حتما باید دکمه روشن خاموش داشته باشد.
4-حتماً هر گونه سوختگی بر اثر تماس با اتو را سریعاً درمان کنید. سوختگی بر اثر اتو را می توان سریعاً درمان کرد تا آسیب به آن کم تر شود. زمانی که احساس سوختگی کردید، حتماً دستتان را زیر آب خنک به مدت ۲۰ دقیقه نگه دارید.
5-اتوی داغ را به صورت خوابیده روی سطح قرار ندهید. با این کار احتمال سوختگی وجود خواهد داشت و همچنین خطر آتش سوزی وجود دارد. پس همیشه اتو را ایستاده قرار دهید .
دیدگاهتان را بنویسید